Ajankohtaista

Wigrenin Brunssinakki on Vuoden Paras Makkara 2017!

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai nakkisarjan voittaja, tamperelainen Yrjö Wigren Oy:n valmistama Brunssinakki (L,G).

Vuoden Makkara-raadin arvio oli Brunssinakista seuraavanlainen: " Mehukas, suuntuntuma kiva, mukava erityinen maku, joka saa maistelemaan enemmänkin, rasvaa juuri sopivasti, jotenkin epäterveellisen hyvä, mausteet tasapainoiset, jälkimaku kruunaa makkaran, aivan muuta kuin cocktail-nakki, muy bien, sehr gut!"

Brunssinakki oli voittoisa sekä Vuoden Paras Makkara- että Vuoden Paras Nakkimakkara- sarjoissa. Brunssinakki sai 93/100 kokonaispistettä.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 902 kertaa. Tämän maistelukauden  (1.9.2016-31.8.2017) aikana pidetyissä 24 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 180 makkaraa, joista 109 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia. Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken. AKS valitsi parhaat uutuusmakkarat nyt 18.kertaa.

Lisätietoja:

http://www.makkara.info/blog/

Finnair juhlistaa satavuotiasta Suomea maassa ja taivaalla. Kesällä 2017 julkaistussa Finnairin Blue Wings-lehdessä on artikkeli Yrjö Wigren Oy.stä.

Se on Mortonki!

MORTONKI

Mortonki! uutuudet nyt myymälöissä.

Wigren_yleis_banner_Facebook_Mortonki

Wigren 1917 Juhlameetwursti, Limousin härkä - Lakritsi

100-vuotisjuhlan kunniaksi valmistimme lakritsin makuisen Juhlameetwurstin 100 % Limousin härän lihasta. Lakritsi on peräisin Kouvolan Lakritsilta ja liha Muhoslaiselta Viskaalin teurastamolta. Tuote on pakattu Juhlapakkaukseen. Yrjö Wigren Oy 100 vuotta – itsenäisen Suomen ikäinen.

 

Wigren_ajankohtaista_Limousin_Lakritsi_naudan_meetwursti_550pix

Käytämme ainoastaan ympäristö­ystävällistä ja suomalaista biokaasua ja omaa aurinko­voimalaamme kaikessa tuotannossamme.

Uutuus! MORO Piäni Chorizosnack

MORO-tuoteperhe sai uuden pienokaisen - MORO Piäni Chorizosnackin (L, G). Erinomainen pieneen suolaisen nälkään tai ruuanlaittoon. Muista myös muut MORO-tuotteet: MORO-lenkki, MORO-Grillimakkara ja MORO-ChiliGrillimakkara.

 

Wigren_Ajankohtaista_MORO_chorizosnack_550pix

Käytämme ainoastaan ympäristö­ystävällistä ja suomalaista biokaasua ja omaa aurinko­voimalaamme kaikessa tuotannossamme.

NYSÄ pieni, bitte schön - Grillikesän uutuudet!

Wigrenin NYSÄ uutuudet ovat Bratwurst (L, G, lihaa 80%) ja tulinen Chilikalkkuna (L, G, lihaa 67%). Muista myös GrilliNYSÄ (L, G, lihaa 80%), JuustoGrilliNYSÄ (L, G, lihaa 74%) ja ChilijuustoNYSÄ (L, G, lihaa 74%). Kesä. Lyhyt kuin NYSÄ!

 

Wigren_ajankohtaista_NYSA_Bratwurst_Chilikalkkuna_550pix

Käytämme ainoastaan ympäristö­ystävällistä ja suomalaista biokaasua ja omaa aurinko­voimalaamme kaikessa tuotannossamme.

Wigren_vappu_esite_2017_Kuluttaja

Yrjö Wigren Oy ei käytä brasilialaista lihaa.

Yrjö Wigren Oy 100 vuotta – Itsenäisen Suomen ikäinen

wigren_100_vuotta_itsenaisen_suomen_ikainen

 

Vuonna 1917 perustettu Yrjö Wigren Oy on Suomen vanhin jatkuvasti toiminnassa ollut lihanjalostusyritys. Wigrenin perhe omisti yrityksen kahdessa sukupolvessa vuosina 1917-1987. Salosen perheen omistuksessa yritys toimi vuoteen 2011. Nykyisen omistajan Inter­avanti Oyj:n aikana toimintaa ja tiloja on kehitetty vastaamaan tämän päivän vaatimuksiin. Toiminassa pätee yhä perustajan Yrjö Wigrenin puolison Annan ohje: ”Jos ei tehdä hyvää – ei sitten tehdä ollenkaan!”

 

Yrjö Wigren innostui liha-alasta, kun hän toimi juoksupoikana Tampereen kauppahallissa Granbergin liha- ja leikkelemyymälässä. Siihen aikaan herrasväen rouvat toivat tyttärensä halliin ja opettivat, mistä ostokset kannattaa tehdä. Kesällä 1917 entinen juoksupoika osti Tammelan kaupunginosassa sijainneen K.A. Silanderin makkaraliikkeen ja ryhtyi yrittäjäksi. Vuonna 1922 Yrjö Wigren rakensi tehtaan keskelle Tampereen kaupunkia osoitteeseen Läntinenkatu 22, nykyinen Näsilinnan­katu. Tehdas oli uudenaikainen: se käytti valmistukseen höyryä ja lienee ensimmäisiä höyrykeittoon siirtyneitä alan yrityksiä.

 

Yrjö myi tuotteita vain sellaisiin liikkeisiin, joihin halusi. Kerran hän äkkäsi, että sääksjärveläinen kauppias myi hänen tuotteitaan alennuksella. Yrjö repi mainoksen pois kaupan ikkunasta ja ilmoitti, ettei Wigrenin makkaroita myydä halvalla!

 

Yrjö Wigrenin rinnalla työskenteli myös hänen vaimonsa Anna Wigren, joka muistetaan tarmokkaana matriarkkana. Hän oli kuin äiti, joka piti omiensa puolta, neuvoi ja tuki jos meni huonosti. Anna aloitti myös perinteen lahjoittaa joka vuosi leikkeleitä ja kinkunsiivuja kodittomien jouluun.

 

Wigrenin tehdas toimi keskustassa 1960-luvun alkuun. Sieltä­ se siirtyi Vihiojantie 2:een Neka­laan. Vuonna 1989 tehdas siirtyi nykyiseen sijaintiinsa Pata­mäenkatu 2:een. Uusi tehdas oli ensimmäisiä EU-hyväksyttyjä lihanjalostuslaitoksia Suomessa­ ja laatuaan Pirkanmaan ensim­mäinen. Nykyään tehtaalla on käytössä sertifioitu ­FSSC 22000­ laatujärjestelmä.

 

Wigrenin instituutiosta kertovat neuvotteluhuoneen seinälle ripustetut Anna ja Yrjö Wigrenin muotokuvat. Vanhimmat reseptit ovat peräisin yrityksen alkutaipaleelta, esimerkiksi perinteinen Wigrenin Maksamakkara. Se tehdään yhä entiseen tapaan pitkään padassa keittämällä ja hauduttamalla.

 

Yrjö Wigren Oy 100 vuotta – itsenäisen Suomen ikäinen.

Wigren on Suomen 3. arvostetuin lihanjalostaja ja 99. arvostetuin kaikista brändeistä.

Arvostetuimmat brändit 2016*
Pirkanmaalla Wigren on arvostetuin brändi kaikista yrityksistä. Lihanjalostajista 200 joukossa ei ole mm. HK, Atria, Wursti, Saarioinen, Vataja, Huhtahyvät, Kotivara, Pouttu. Tutkimuksessa oli yhteensä 1005 suomalaista brändiä.

*Taloustutkimus Oy 9/2016

Lataa Bränditutkimus 2016 Wigren (PDF)

Ajankohtaista

Wigrenin Brunssinakki on Vuoden Paras Makkara 2017!

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai nakkisarjan voittaja, tamperelainen Yrjö Wigren Oy:n valmistama Brunssinakki (L,G). Vuoden Makkara-raadin arvio oli Brunssinakista seuraavanlainen: " Mehukas, suuntuntuma kiva, mukava erityinen maku, joka saa maistelemaan enemmänkin, rasvaa juuri sopivasti, jotenkin epäterveellisen hyvä, mausteet tasapainoiset, jälkimaku kruunaa makkaran, aivan muuta kuin cocktail-nakki, muy bien, sehr gut!" Brunssinakki oli voittoisa sekä Vuoden Paras Makkara- että Vuoden Paras Nakkimakkara- sarjoissa. Brunssinakki sai 93/100 kokonaispistettä. Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 902 kertaa. Tämän maistelukauden  (1.9.2016-31.8.2017) aikana pidetyissä 24 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 180 makkaraa, joista 109 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia. Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken. AKS valitsi parhaat uutuusmakkarat nyt 18.kertaa. Lisätietoja: http://www.makkara.info/blog/

Finnair juhlistaa satavuotiasta Suomea maassa ja taivaalla. Kesällä 2017 julkaistussa Finnairin Blue Wings-lehdessä on artikkeli Yrjö Wigren Oy.stä.

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!
Viimeisimmät some-sisällöt myös ajankohtaista-sivulla