Wigrenin jääpaisti
- 24h
- 6 annosta
Ainekset
Liha
Liemi
Valmistusohje
01
Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa 6–7 tuntia. Vuokaan ei tarvitse laittaa mitään nestettä.
- 100 °C
- 6-7 tuntia
02
Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.
03
Kiehauta liemi tilavassa kattilassa.
04
Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja anna jäähtyä. Tämän jälkeen siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä jopa pari vuorokautta.
05
Nosta hirven paisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Viipaloi paisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi kääröiksi.
Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin paistolämpömittaria alusta saakka.

YRJÖ WIGREN OY
Tervetuloa Tampereen parhaaseen lihamyymälään!
Tehtaanmyymälämme tarjoaa laajan valikoiman tuoreita ja maukkaita lihatuotteita, jotka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista. Meiltä löydät niin perinteiset suosikit kuin uutuudet, jotka rikastuttavat ruokapöytääsi.

Meetwurstit
Pitkään kypsytetyt ja täyteläisen mausteiset meetwurstit ja salamit kruunaavat voileivät ja juustotarjottimet.
Valmisruoka
Laadukkaista raaka-aineista valmistetut herkut tuovat kotiruoan parhaat puolet suoraan lautaselle.
Maksamakkarat
Täyteläiset ja perinteiset maksamakkarat viimeistelevät leivät pehmeällä ja täyteläisellä maulla.