Wigrenin jääpaisti

Wigrenin Jääpaisti on perinteinen herkku, jossa hitaasti uunissa kypsynyt hirvenpaisti saa makunsa aromikkaassa katajan, rosmariinin ja valkosipulin liemessä. Tuloksena on mehukas ja murea paisti, joka viipaloituu kauniisti ja sulaa suussa. Tarjoile viileänä juhlapöydän kruununa tai nautiskele ohuina siivuina leivän päällä – makuelämys on taattu.

Ainekset

Liha
1,5 kg Hirvenpaistia
Liemi
3,5 l Vettä
6 rkl Merisuolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa
2 rkl Sokeria
1 rkl Katajanmarjoja
1 rkl Valkopippuria (kokonainen)
1 rkl Mustapippuria (kokonainen)
4 kpl Laakerinlehteä
2 rkl Tuore rosmariini
4 kpl Valkosipulin kynttä

Valmistusohje

01

Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa 6–7 tuntia. Vuokaan ei tarvitse laittaa mitään nestettä.

02

Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.

03

Kiehauta liemi tilavassa kattilassa.

04

Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja anna jäähtyä. Tämän jälkeen siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä jopa pari vuorokautta.

05

Nosta hirven paisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Viipaloi paisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi kääröiksi.

Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin paistolämpömittaria alusta saakka.

YRJÖ WIGREN OY

Tervetuloa Tampereen parhaaseen lihamyymälään!

Tehtaanmyymälämme tarjoaa laajan valikoiman tuoreita ja maukkaita lihatuotteita, jotka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista. Meiltä löydät niin perinteiset suosikit kuin uutuudet, jotka rikastuttavat ruokapöytääsi.

Tutustu myös näihin tuotteisiin

Grillimakkarat

Täyteläiset ja mehukkaat grillimakkarat sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Leikkeleet

Laadukkaat leikkeleet viimeistelevät arjen voileivät ja juhlapöydät.

Snackit

Käteviä ja proteiinipitoisia lihasnackeja nopeaan naposteluun.

Nakit

Monikäyttöiset nakit maistuvat sellaisenaan, grillattuna tai ruoanlaitossa. 

Meetwurstit

Pitkään kypsytetyt ja täyteläisen mausteiset meetwurstit ja salamit kruunaavat voileivät ja juustotarjottimet. 

Valmisruoka

Laadukkaista raaka-aineista valmistetut herkut tuovat kotiruoan parhaat puolet suoraan lautaselle.

Maksamakkarat

Täyteläiset ja perinteiset maksamakkarat viimeistelevät leivät pehmeällä ja täyteläisellä maulla. 

YRJÖ WIGREN OY

Kokeile myös näitä reseptejä

KotiruokaReseptit

Wigrenin jääpaisti

Wigrenin Jääpaisti on perinteinen herkku, jossa hitaasti uunissa kypsynyt hirvenpaisti saa makunsa aromikkaassa katajan, rosmariinin ja valkosipulin liemessä. Tuloksena on mehukas ja murea paisti, joka ...
Lue lisää
KotiruokaReseptit

Juustoinen herkkunakkikeitto

Wigrenin juustoinen nakkikeitto on arjen lämmittävä klassikko, jossa herkulliset Wigrenin herkkunakit yhdistyvät pehmeään sulatejuustoon ja täyteläiseen tomaattipohjaan. Helppo ja nopea keitto hurmaa koko perheen makurikkaudellaan. ...
Lue lisää
KotiruokaReseptit

Aurajuustomureke Wigren

Wigrenin Aurajuustomureke on mehevä ja täyteläinen kotiruokasuosikki, jossa voimakas aurajuusto ja Wigrenin sinappi tuovat makuun syvyyttä ja särmää. Pehmeä naudan jauheliha saa täydellisen rakenteen ja ...
Lue lisää
Scroll to Top

Reseptit-osio tulossa pian – pysy kuulolla!